2012. január 19., csütörtök

KMO Nyitott Könyvespolc

HOLNAP 18 ÓRAKOR MEGNYITJA "KAPUIT" A KÖKI TERMIÁL 2. EMELETÉN A



A KMO Nyitott Könyvespolccal szeretnénk meghonosítani egy olyan követendő külföldi példát, amely méltán tarthat érdeklődésre számot. Ötletünk elnyerte a KÖKI Terminál tetszését, ezért befogadta falai közé azt, így a 2. emeleten a Kultúra Napjához kapcsolódó programsorozat keretében megnyílik a KMO Nyitott Könyvespolc.

A nyitott könyvszekrény ötlete a performer-duó Clegg & Guttmanntól származik, az első szekrényeket 1990-ben állították fel a németországi Darmstadtban és Hannoverben. A nyitott könyvszekrénynek az volt a célja, hogy a könyvekhez ingyen, mindenféle regisztráció nélkül, bárki és bármikor hozzáférhessen. Később hasonló könyvszekrények jelentek meg Bonnban, Grazban, majd Bécsben. A szekrények hamar népszerűvé váltak, rendben tartásukat pedig mindenféle szervezés nélkül, önként végzik a járókelők.

Számos könyvkiadó támogatta elképzelésünket könyvadománnyal. 
Kérjük, adományozz Te is! Ajánlással is elláthatod könyveidet (pl. miért tetszik neked az a könyv, kinek ajánlanád stb.)


A KMO Nyitott Könyvespolc házirendje:

Amennyiben el akarsz olvasni egy könyvet, vedd le azt a polcról és amikor kiolvastad hozd vissza. Abban az esetben, ha megtartanád azt is megteheted, de kérjük, cserébe hozz helyette egy másikat. Így a könyvállomány cserélődik, de mindig nagyjából állandó mennyiségű könyv áll az olvasók rendelkezésére. Amennyiben van a tulajdonodban olyan könyv, amit már olvastál, esetleg több példányod van belőle, netalántán neked nem tetszik (ez nem jelenti azt, hogy másnak sem tetszik) hozd el a KMO Nyitott Könyvespolcra.

Legyél ott Te is a megnyitón.

Addig is jó olvasást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése